Igualtat centenària

 

 

Quatre generacions biològiques més de desigualtat entre dones i homes.  Aquesta és l’afirmació que es pot extreure de les conclusions de l’Índex Global de Bretxa de Gènere, que elabora anualment el Fòrum Econòmic Mundial i que, enguany, ha previst que la igualtat de gènere en termes globals s’assolirà en un segle.

No obstant, i si aquests cent anys no són una dada prou esfereïdora, la igualtat no s’assolirà a l’àmbit més perjudicat segons l’estudi, el del lloc de treball, fins al 2234.

D’acord amb les dades, l’àmbit laboral, peça central per aconseguir independència econòmica i social per a les dones, és l’esfera més vulnerable de l’Índex. Davant aquest escenari, ningú es pot permetre no qüestionar-se quina és la seva situació i quins canvis són necessaris per millorar-la, especialment quan les dades de 2017 marquen un retrocés respecte l’any anterior, on la bretxa global es calculava tancada en 83 anys.

La presentació de l’Índex coincideix amb l’European Pay Day, que se celebra cada 3 de novembre i que assenyala el moment simbòlic on les dones deixen de cobrar per la mateixa feina respecte els companys homes, quan encara resten gairebé dos mesos per finalitzar l’any.

És innegable que calen els màxims esforços socials, polítics i econòmics per evitar que la bretxa salarial, l’accés a l’ocupació o la promoció professional siguin conceptes vius i habituals als carrers de les futures ciutats del segle vint-i-dos.

Deixa un comentari