Igualtat salarial. Els ‘quids’ i la qüestió

raphaelsoyerofficegirls1936

El mercat de treball manté dèficits estructurals que dificulten la participació de les dones i els homes en igualtat d’oportunitats, situant el treball remunerat femení en condicions de precarietat i desequilibri. La desigualtat retributiva és un dels principals elements de discriminació de les dones, que no es pot permetre una societat moderna que aspira a la justícia i la cohesió social.

Amb la Jornada Igualtat salarial. Els quids i la qüestió, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona volen visualitzar la data del 3 de novembre com aquella al voltant de la qual les dones europees deixen de cobrar per la feina que realitzen fins al 31 de desembre. A diferència dels seus companys, que, realitzant una feina d’igual valor, cobraran pel seu treball tots i cada un dels dies de l’any.

L’acte tindrà lloc a l’Auditori Meier del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i comptarà amb la participació de Joana Agudo i Bataller, l’ex-consellera del Consell Econòmic i Social Europeu (CESE), qui obrirà la sessió amb una conferència inaugural que emmarcarà la desigualtat salarial en el context europeu. Hi seguiran sengles ponències de Joaquín Nieto Sáinz, director a Espanya de l’Organització Internacional del Treball (OIT), qui presentarà el Sistema de valoració de feines d’igual valor elaborat per aquest organisme internacional, i de la professora de Sociologia de la Universitat de Girona Cristina Sánchez Miret, qui dissertarà sobre com Canviar imaginaris per poder canviar realitats

La jornada començarà amb la benvinguda institucional de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i conclourà amb una taula de diàleg moderada per Sonia Ruiz García, cap del Departament de Transversalitat de Gènere de l’Ajuntament de Barcelona, amb responsables d’importants empreses, com ara Elena Massot, en representació de la Fundació Grup Set; Ana Díez, cap de Diversitat i Inclusió de Zurich Espanya, i Jaume Aguadé, responsable de Recursos Humans per a Espanya i Portugal de Messer Ibérica. La sessió serà conduïda per la periodista Fàtima Llambrich.

Us animem a ser-hi. Coneixeu-ne el programa i inscriviu-vos-hi.

______
Imatge: Fragment d’Office girls, Raphael Soyer. Oil on canvas, 1936. Whitney Museum of American Art.

Deixa un comentari