‘Créixit’

Slidefish-www.swlink.it00

Créixer és l’única a sortida a la crisi. Sortir, anar de dins a fora, és, de fet, el significat originari de la paraula ‘èxit’, un anglicisme que, al seu torn, l’anglès havia pres en préstec del llatí a finals del segle XV. Receptes empresarials i de negoci que descriuen el fil d’Ariadna d’una sortida (reeixida) a la crisi, n’hi ha per a totes les sensibilitats, des de les incombutiblement cartesianes fins les més proclius al messianisme i a la veritat revelada.

El cert és que, en l’actual context d’incerteses i volubilitat inherent a la globalització, les organitzacions que s’han qüestionat amb menys prejudicis la millor manera de mantenir el rumb enmig d’una realitat ‘líquida’ han tornat els ulls també sobre elles mateixes i sobre els seus models de lideratge. Liderar no és ja tan sols gestionar amb eficiència les capacitats de treball de l’organització per assolir els objectius empresarials cap a fora. Convertir les pròpies organitzacions en excel·lents llocs per treballar ha esdevingut també un objectiu corporatiu de primer ordre, que s’ha revelat com a un factor fonamental de creixement.

 

Experiències i paradigmes

Sobre lideratge es va parlar i debatre fa tan sols uns dies a Manresa, on un bon grapat d’empreses i organitzacions s’hi van trobar per compartir la inquietud de fer realitat aquest canvi de model –de mentalitat i d’actitud– i ser capaces de fer apuntar en una mateixa direcció no només els esforços, sinó també el compromís i l’entusiasme de totes i cadascuna de les persones que conformen el projecte empresarial per enfrontar l’enèsima adaptació a l’entorn.

La Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va impulsar aquesta trobada, a què van assistir una vintena d’empreses i professionals, que van poder reflexionar sobre els nous rols del lideratge empresarial i conèixer de primera mà pràctiques d’èxit reconegut. La benvinguda va anar a càrrec de Laura Vilagrà i Pons, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central; la taula d’experiències va ser moderada per la directora general d’Igualtat, Mireia Mata i Solsona.

Daniel del Valle, director Business Development & Research de la consultora Great Place To Work, va assenyalar les relacions de confiança com a base fonamental del lideratge V.U.C.A., acrònim anglès de la volatilitat, incertesa, complexitat i ambigüitat que caracteritza el món modern. Isabel Brugada Ramentol, directora de Comunicació de Red Arbor, empresa que va rebre el premi GPTW 2016 al Lideratge Inspirador, va donar testimoni de com aquest element ha estat decisiu en la transformació d’una organització que va abandonar el paper per liderar en pocs anys bona part del mercat on line del sector immobiliari i de l’oferta d’ocupació.

______
Imatge: Font: swlink, mod. per aeQual_2.0. sota llicència Creative Commons

Deixa un comentari