Gran país petit

PoblesPlaIg

Degué haver-hi una època en què es podia veure el campanar de Sant Joan Baptista des del de Sant Jaume Apòstol; tot plegat, a penes 4 kilòmetres separen ambdues parròquies de la Ribera de l’Ebre. Unides per una història paral·lela i compartida que arrenca amb les guerres entre els Templaris i els Entença, les poblacions de Vinebre i La Torre de l’Espanyol mostren avui a l’uníson llur compromís amb la igualtat. Els Plans d’igualtat de dones i homes aprovats pels ajuntaments de totes dues localitats figuren ja al Registre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Juntament amb aquests, han realitzat el tràmit registral els municipis de Vallgorguina (Vallès Oriental), Figuerola del Camp (Alt Camp) i Aitona (Segrià).

Com proclama el Pla d’igualtat de la localitat vallesana, els ens locals tenen un deure d’exemplaritat envers la igualtat real i efectiva de dones i homes, que ha de reflectir-se en llur cultura organitzativa i llurs polítiques de gestió internes. Exemplars, en efecte, han estat aquests petits ajuntaments en la determinació de crèixer, i alhora de fer crèixer el país, situant la igualtat a de les seves agendes institucionals. I pioners i generosos, val a dir, a l’hora de validar i compartir, mitjançant el Registre, treball i solucions.

Al Registre català de Plans d’Igualtat poden consultar-se també en línia els plans dels ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Barberà del Vallès (Vallès Occidental), Sant Pol de Mar (Maresme) i Manlleu (Osona), així com el del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

______
Imatge: SenyalitzacióDani Armengol Garreta, Flickr, mod. per aeQual 2.0, sota llicència Creative Commons

Deixa un comentari