Reconeixement policial a la lluita contra la LGTBIfòbia

LluïsaJGusi00

El Cos de Mossos d’Esquadra ha concedit avui una felicitació pública del major rang a Lluïsa Jiménez Gusi, cap de l’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones LGTBI del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El reconeixement ha estat concedit a proposta de l’Àrea Tècnica de Proximitat i Seguretat Ciutadana de la Policia catalana, que valora la seva «lleialtat i col·laboració activa envers el cos policial, i per la seva contribució a facilitar-ne l’acció», sobretot en l’àmbit de la prevenció. Jiménez Gusi ha estat, argumenta la distinció, una persona clau per dissenyar les estratègies encaminades a resoldre i prevenir problemàtiques relacionades amb les persones LGTBI.

La guardonada, que ocupa també la Secretaria del Consell Nacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals, insisteix en considerar el reconeixement un mèrit compartit amb l’equip de persones que treballen cada dia amb el compromís d’eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia al nostre país i de garantir els drets humans i ciutadans de les persones LGTBI, fent front, en moltes ocasions, a greus situacions de discriminació.

 

La LGTBIfòbia, avui

L’Observatori Contra l’Homofòbia acaba de fer públic un informe sobre l’estat de la LGTBIfòbia a Catalunya l’any 2015, que en posa de manifest la diversificació. Tot i que les agressions continuen sent l’àmbit més incident, el nombre d’àmbits i la varietat han augmentat respecte d’altres anys. Pel que fa a col·lectius, els més castigats són els homes gais i bisexuals. A nivell territorial, Barcelona i Girona són les províncies amb major incidència real, tot i que, paradoxalment, alberguen capitals amb consells municipals LGTBI.

Malgrat que encara necessita de majors nivells de desplegament i aplicació, l’informe reconeix a la Llei 11/2014, nascuda per garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, el mèrit d’integrar en l’imaginari LGTBI «la idea de que qualsevol situació discriminatòria pot ser denunciable, i que es pot denunciar i investigar».

 

Una resposta a “Reconeixement policial a la lluita contra la LGTBIfòbia

Deixa un comentari