Erasmus amb un plus d’igualtat

Spring, Hannigan Chris Graduation

Europa cerca un marc acadèmic comú per a les professions que promouen la igualtat a la feina. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (TSF) ha tingut un particular protagonisme en la Jornada “Professionalizació dels oficis de gènere. Promovent la igualtat de gènere en l’ocupació”, organitzada pel Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La jornada es centrà en els objectius del projecte europeu PASSAGE (en francés, Professionalització dels Sabers al voltant del Gènere i de la Igualtat), integrat en el programa Erasmus+ de la Unió Europea.

Enmig del debat continental sobre els continguts i el reconeixement d’unes figures professionals encara en construcció, la cap de l’Àrea de Qualitat en el Treball (AQT), Raquel Saco, en representació del Departament, subratllà la feina duta a terme en la creació i definició de les competències professionals de la titulació de Tècnic/a Superior en Promoció de’Igualtat de Gènere, que enguany lliurarà els diplomes a la seva primera promoció. A més a més, oferí als representants de les institucions europees d’educació superior una detallada panoràmica del procediment català d’acreditació de l’experiència professional en l’àmbit de la igualtat de gènere.

 

El TSF, soci local

La Jornada va comptar amb la participació de les professores Laurence Tain i Corinne Rostaing, coordinadores europees de PASSAGE; Aida Rodríguez, representant de la Federació Estatal d’Associacions professionals d’Agents i Promotores d’Igualtat d’Oportunitats (FEPAIO), qui va reivindicar en la seva intervenció el perfil professional de l’agent d’igualtat des del punt de vista associatiu, i Maribel Cárdenas, tècnica assessora en polítiques d’igualtat de la Diputació de Barcelona i professora associada de la UAB, qui va reflexionar sobre exercici de la professió, entre la consolidació i la convicció.

La presentació de la jornada va anar a càrrec de Pilar Carrasquer i es va clausurar amb els parlaments de Sònia Parella i Sara Moreno, coordinadora i membres, respectivament, de PASSAGE a la UAB. El degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia d’aquesta universitat, Joan Botella, va donar la benvinguda oficial a assistents i intervinents.

PASSAGE està coordinat per la Universitat de Lió 2 i compta amb la participació de la Universitat de Tolosa Jean Jaurès, la ABO Academie, la Universitat de Bucarest, la Universitat Lliure de Bruxelles, la Universitat de Padova i la UAB, juntament amb les universitats suïsses de Génève i Lausanne i un ampli partenariat extraacadèmic. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’AQT, n’és un dels socis locals.

 

_______
Imatge entrada: 2014 University Delaware GraduationTom Hannigan, sota llicència Creative Commons

Deixa un comentari