Paritat contemporània

GovernTrudeau00

El nou primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha nomenat un Gabinet jove i divers que, per primera vegada en la història d’aquell país, registra un paritat absoluta de dones i homes. Els i les ministres, 15 per cada sexe, són majoritàriament menors de 50 anys i conformen un equip que marca un canvi generacional i que vol reflectir, ha assegurat el primer ministre, el Canadà mateix. Per la seva banda, Trudeau, de 43 anys i fill del cèlebre Pierre Trudeau, que va exercir durant 15 anys aquest mateix càrrec, és el segon més jove dels 23 presidents que han dirigit els destins del país nord-americà.

Moltes de les noves ministres desenvoluparan un paper clau. És el cas de l’experiodista Chrystia Freeland, a càrrec del comerç internacional, o de Maryam Monsef, que va arribar al Canadà fa vint anys com a refugiada d’Afganistan i que s’encarregarà de la cartera de la reforma democràtica.

El gabinet de Trudeau també inclou dos membres indígenes i 3 polítics sikhs. Preguntat pel motiu d’aquesta distribució de carteres, va respondre: «Perquè som al 2015».