Per imperatiu legal i ètic

DSC_0635

Les participants del grup de treball i de la comissió que ha elaborat el Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe posen a l’entrada de l’Espai Francesca Bonnemaison, on avui s’ha presentat oficialment aquest document davant de prop de 150 persones convidades. Representants sindicals i de les organitzacions empresarials, professionals de l’empresa i de la promoció de la igualtat han saludat i avalat amb la seva nodrida presència el naixement d’aquest text, que servirà de marc i d’orientació per a l’elaboració d’aquests protocols a les empreses.

L’acte ha estat presentat pel director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Jordi Miró, i conduït per Àngels Pujols, secretària general del Consell de Relacions Laborals, al si del qual han treballat la comissió i el grup tècnic d’experts i representants de patronals i sindicats de Catalunya que ha elaborat el protocol.

Garants de la dignitat

La Dra. Carolina Gala, professora titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha pronunciat una breu conferència en què ha analitzat, des del punt de vista jurídic, el paper fonamental que han de jugar aquests protocols a les empreses, als quals la legislació atorga una funció de garants de la dignitat de les persones i de salvaguarda de drets fonamentals.

L’acte ha conclòs amb una conversa entre les representants dels sindicats, la patronal i l’Administració implicades en l’elaboració del protocol, moderada per la directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada. En representació de l’Àrea de Qualitat en el Treball del Departament d’Empresa i Ocupació, que va impulsar inicialment la redacció del document, ha intervingut Carmen Mañas; per part de CCOO i UGT de Catalunya ho han fet, respectivament, Neus Moreno i Eva Gajardo, així com Mireia Recio i Itziar Ruedas per la banda de les patronals Foment i PIMEC. Carmen Ladona ha pres la paraula en representació de l’Institut de Seguretat i Salut Laboral, i Telma Vega com a inspectora de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Una resposta a “Per imperatiu legal i ètic

Els comentaris estan tancats.