La reforma horària, a tocar

setmanahoraris_12062015-02

La vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, reiterà el compromís de l’Executiu amb la reforma horària i el convenciment de que «el país està preparat per al seu impuls definitiu».

Flanquejada pel secretari d’Ocupació, Joan Aregio, i el promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabian Mohedano (en la imatge, en segon pla), Ortega va cloure la ‘Setmana dels Horaris’ en acabar el darrer acte d’aquest esdeveniment, en què 45 de les empreses més rellevants amb seu a Catalunya van compartir experiències sobre la implantació d’uns horaris de treball “més eficients i competitius” que permetin la conciliació de la vida laboral i professional i la igualtat efectiva d’homes i dones. La presentació de la jornada va estar a càrrec del director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Jordi Miró. El director d’Organització i Persones de Gesdocument i membre del grup motor de la Reforma Horària, Josep Ginesta, en va ser el moderador.

 

Compromisos previs

Fa dos mesos, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, es va comprometre en nom del Govern a presentar abans de l’estiu una proposta de pacte pels horaris que permeti fer «un pas endavant» a tota la feina feta fins ara per la plataforma cívica que impulsa el projecte per a la reforma horària, pel propi Govern i pel Parlament de Catalunya.

El proppassat 9 de juny, el president Mas va reunir-se amb una important representació del grup motor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, de qui va rebre tot un seguit de propostes, entre les quals figura l’impuls de cinc taules que condueixin a pactes i acords sectorials previs a la reforma global i integral prevista per al 2016, i la creació d’una Oficina de la Reforma Horària adscrita al Departament de la Presidència.

______
Imatge: En la foto superior, i d’esquerra a dreta, Jordi Miró; Jordi Ojeda, director de Rational Time i membre del grup motor de la Iniciativa per a la reforma Horària; Cristina Sánchez-Miret, professora de sociologia de la Universitat de Girona i membre del grup motor; Josep GinestaJoana Ortega, videcepresidenta del Govern de Catalunya; Fabian MohedanoAgnès Russiñol, presidenta de la Comissió d’estudi per a la Reforma Horària del Parlament de Catalunya, i Joan Aregio.